BenQ EL 2870U 4K HDR Gaming Monitor Review

BenQ EL2870U

De BenQ EL 2870U is een Betaalbare 4K Monitor!

De BenQ EL 2870U is een monitor die bijna alles heeft voor de Xbox One X! Daarnaast is hij zeer betaalbaar in vergelijking met andere schermen.

Vandaag is het 7 december 2018 en Sinterklaas is weer naar Spanje. De afgelopen weken zijn veel mensen in mijn omgeving overgestapt naar een nieuwe gaming console, de Xbox One X of de PS4 Pro. Beide zijn enorme krachtpatsers die 4K gaming ondersteunen, waarvan de Xbox One X op dit moment de krachtigste console is die er verkrijgbaar is op de markt. Omdat beide consoles niet goedkoop zijn zullen mensen niet snel ook nog eens 4K TV of monitor erbij kopen. Mocht je die wel al hebben, dan komt dat goed uit. Ik heb de Xbox One X Gold Rush Editie nu twee weken in huis. Ik heb één week gespeeld op een FULL HD Smart LED TV, en één week op de BenQ EL 2870U 4K Monitor. Het verschil mag er zeker zijn!

Waarom de BenQ EL 2870U

De BenQ EL 2870U is een monitor die bijna alles heeft voor de Xbox One X! Daarnaast is hij zeer betaalbaar als je het vergelijkt met andere monitoren en televisies die het vergelijkbare leveren. De BenQ EL 2870U beschikt over FreeSync, dit voorkomt haperingen tijdens het gamen. Naar mijn weten zijn er op dit moment nog geen televisies die FreeSync bieden. Daarnaast heeft hij een reactietijd van 1 ms, dit is een voordeel voor iedere gamer. Het zorgt ervoor dat jij dingen net iets eerder ziet tijdens het gamen.

Met een beeldverversing van 60HZ is hij ook prima geschikt voor gamen. Ook beschikt deze monitor over HDR 10 en een brightness intelligence sensor. De brightness intelligence sensor kan zien hoeveel licht er in de omgeving is en past daarop de helderheid van het scherm automatisch aan. Het blauwe licht filter is ook zeker een toevoeging, dit is beter voor je ogen en zal je beter in slaap laten komen.

Bijna Alles staat op Groen!

BenQ EL2870U

Alleen Dolby Vision ontbreekt zoals je ziet!!

Voor en Nadelen

Wat ik heb gemerkt is dat veel mensen vooral groot willen! Met een formaat van 28 inch is de BenQ EL 2870U niet groot, daarom zullen al veel mensen afhaken. Voor mij persoonlijk is het geen probleem, ik gebruik hem namelijk puur voor het gamen. TV kijken doe ik wel in de huiskamer. Hij beschikt wel over ingebouwde speakers, waardoor bijvoorbeeld Netflix kijken ook geen enkel probleem is. Omdat het een monitor is beschikt hij niet over een afstandsbediening, dat is dan wel weer een nadeel. Mocht je hem aansluiten op een PC dan is er uiteraard wel een mogelijkheid om via een omweg een afstandsbediening te gebruiken. Ik heb €299 voor de BenQ EL 2870U betaald, dit was een Black Friday prijs. Normaal gesproken kun je hem aanschaffen vanaf €350 tot zo’n €450. Dit is een zeer gunstige prijs als je bekijkt wat je er allemaal voor terug krijgt.

De voor en nadelen op een rijtje!

Voordelen

-Betaalbaar
-Beschikt over FreeSync
-Snelle reactietijd van 1 ms
-Beschikt over HDR 10
-Beschikt over een brightness intelligence sensor
-Heeft een blauw licht filter
-4K UHD

Nadelen

-Klein formaat (niet erg voor iedereen)
-Geen afstandsbediening
-Geen Dolby Vision
-Geen USB poort
-Niet geschikt voor foto en videobewerking (door de matte kleur)

Geen Pijnlijke Ogen meer

Zoals je al eerder in dit bericht kon lezen beschikt dit scherm over een blauw licht filter. En dit is zeker een hele belangrijke toevoeging, wanneer je een aantal uurtjes aan het gamen bent krijg je normaal gesproken pijnlijke ogen. Met de BenQ EL 2870U heb ik daar geen last meer van, en wanneer ik in de avond game heb ik geen problemen om in slaap te vallen.

BenQ EL 2870U

Via de knop aan de voorkant schakel je de HDR en brightness intelligence in! Echter schakelt de HDR automatisch in wanneer je een game start.

BenQ EL2870U

Conclusie

Wanneer je in het bezit bent van een Xbox One X en geen problemen hebt met een kleiner scherm dan normaal dan zal ik je zeker aanraden om de BenQ EL2870U aan te schaffen. Wil je hem ook gaan gebruiken voor je PC om foto’s en video’s te bewerken dan is de BenQ EL2870U geen goed idee. Door het matte scherm zul je nooit de kleuren te zien krijgen die je op een geprinte flyer nodig hebt. Tijdens het spelen van PUBG en Battlefield V voelde het voor mij als een geheel nieuwe ervaring. Vooral de FreeSync is een hele verbetering voor een game als PUBG. Waar ik eerder nog wel eens een hapering zag heb ik daar met de BenQ EL2870U totaal geen last meer van. Met HDR 10 en een reactietijd van 1 ms is dit echt een top gaming monitor voor onder de €500.

Dit is geen gesponsord video (Bol, Coolblue, BenQ etc etc jullie mogen altijd contact opnemen :p) maar via de onderstaande links kun je de BenQ EL2870U aanschaffen!

Bol.com
Coolblue
Tweakers

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.