Dropshipping Wat is Dat

dropshipping wat is dat

Dropshipping wat is dat precies?

Als je dit artikel hebt gevonden via Google dan heb jij vast en zeker wel eens gehoord van Dropshipping. Maar “dropshipping wat is dat nou eigenlijk?” Het is het verkopen van producten via een externe partij. Mensen kunnen deze producten bestellen via jouw webshop. Wanneer er een bestelling is binnen gekomen geef jij dit door aan de dropshipper, deze verzend het pakket onder jouw bedrijfsnaam naar de klant. Jij hebt dus geen eigen voorraad en jij hoeft je geen zorgen te maken over de verzending. Dit klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk.

Verdienen en Kosten

Het voordeel is dat je niet hoeft te investeren in eigen voorraad en beveiliging voor producten die je in een opslag hebt staan. Echter verdien je maar een klein percentage. Bij een bestelling draag jij het grootste gedeelte af aan de dropshipper. Jij bepaalt natuurlijk zelf wat je aan een verkoop verdient. Dit heeft als nadeel dat je producten vaak duurder dan de gemiddelde webshop moet aanbieden. Daarnaast betaal jij kosten voor het inpakken van de producten door de dropshipper. Voor deze kosten zal de klant uiteindelijk opdraaien. Deze kosten kun je verwerken in de prijs van het product of bijvoorbeeld de verzendkosten.

Wat jij doet

Het is natuurlijk niet minder hard werken, dagelijks ben jij bezig met het importeren van CSV of XML bestanden. Deze bestanden worden een aantal keer per dag ververst aangeboden door de dropshipper. In de bestanden staan de productgegevens verwerkt, zoals voorraad, prijs en omschrijving. Jij wilt natuurlijk niet dat er bestellingen binnenkomen van producten die niet meer op voorraad zijn bij de dropshipper! Dit zorgt voor een slechte naam van jouw webshop. Je kunt de CSV of XML bestanden handmatig uploaden naar je server, maar je kunt er ook voor kiezen om dit via een cronjob te doen. Dit is natuurlijk veel makkelijker en scheelt jou werk. Echter bieden de gratis cronjob services maar een beperkte upload aan, dit levert problemen op wanneer het CSV of XML bestand een enorm aantal producten bevat. Daarnaast ben jij kosten kwijt voor het aanschaffen van cronjob software voor jouw webshop. Kleine CSV of XML bestanden kun je via een gratis cronjob service laten uploaden, dan ben jij alleen nog verantwoordelijk voor de grote bestanden.

In sommige gevallen heb jij geluk en zorgt de dropshipper voor het updaten van de gegevens op jouw webshop. Dit gaat automatisch via een koppeling. Via deze koppeling kan de dropshipper ook precies zien welke bestellingen er binnenkomen. Jij bent dan alleen nog maar bezig met het optimaliseren van jouw webshop en het verkopen van de producten.

Een Groot Nadeel

Je hebt vast wel eens gehoord van herroepingsrecht. Klanten hebben bij de meeste producten het recht om het product binnen 14 dagen terug te sturen zonder reden. De meeste dropshippers nemen het product niet terug en jij zit dan met het product opgescheept. Je bent verplicht het aankoopbedrag terug te storten. Dit is een financiële domper voor jou! Want de dropshipper heeft zijn geld al binnen. Je kunt het product dan natuurlijk gaan verkopen vanuit eigen voorraad, echter kun jij het niet meer als nieuw aanbieden. Je zult dus in de meeste gevallen verlies maken.

Wanneer je een budget hebt om dit risico op te vangen kun je gewoon dure producten zoals laptops gaan aanbieden. Heb jij dit niet? Dan raden wij aan om te starten met de verkoop van minder dure producten. Je kunt natuurlijk altijd productgroepen filteren uit de CSV en XML bestanden.

Dropshipping wat is dat? Ik denk dat jij het nu wel weet! Wil jij gaan verkopen via dropshipping? Neem dan contact met ons op, wij maken een webshop voor jou die geschikt is voor dropshipping. Lees meer via de volgende link > https://ictsn.nl/professionele-website-laten-maken/

BEL ONS NU 0681670809

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.