Laptop Batterij Vervangen

laptop batterij vervangen

Laptop Batterij Vervangen van Windows Laptop?

Een laptop batterij vervangen is niet altijd even gemakkelijk. De batterij kan zich extern bevinden, maar ook intern. In beide gevallen staan wij voor je klaar. Geheel nieuwe laptop batterijen die jouw laptop weer een nieuw leven geven. In dit artikel ga ik jullie wat meer vertellen over laptop batterijen, waar je bijvoorbeeld op moet letten, en wat de gemiddelde levensduur is van een laptop batterij. Het is belangrijk om te weten dat het vervangen van batterijen niet ongevaarlijk is. In het geval van een externe batterij zal er niet veel risico zijn, maar wij zien dat het met interne batterijen nog wel eens mis gaat. Zo proberen mensen de interne batterij van een telefoon bijvoorbeeld los te weken met een hitte pistool, dit kan ervoor zorgen dat de batterij ontploft. Gelukkig is het vervangen van een interne laptop batterij een stuk veiliger.

Laptop batterij goed houden

Zoals bij alle batterijen, moet je ook goed omgaan met de batterij van een laptop. Gebruik altijd de meegeleverde oplader van jouw laptop om hem op te laden. Is deze oplader stuk? Probeer dan precies dezelfde oplader te kopen, of kijk naar de specificaties van de oplader, en kijk of je een vergelijkbare oplader kunt vinden. Belangrijke punten zijn het type aansluiting, voltage, en de wattage. Laat de batterij van de laptop ook altijd zoveel mogelijk leeg lopen, ga hem bijvoorbeeld niet onnodig opladen bij 40 of 50%. Maar probeer hem dan ook volledig op te laden tot 100%. Ook is het verstandig om de laptop af en toe volledig uit te schakelen, en hem dus niet in slaapmodus te houden. Vergeet overigens niet dat een laptop batterij vervangen heel normaal is, batterijen kunnen niet eeuwig goed blijven. Al is het wel vreemd wanneer een nieuwe laptop batterij al binnen een jaar stuk is.

Levensduur batterij

De levensduur van een laptop batterij is erg verschillend. Dit kan liggen aan het merk, het oplaadgedrag, en het gebruik van de laptop. Zoals als bij ieder product leveren sommige fabrikanten gewoon betere kwaliteit. Maar zoals je al kon lezen speelt ook het oplaadgedrag een belangrijke rol, je laptop onnodige aan de oplader hebben kan negatieve gevolgen voor de batterij hebben. Daarnaast heeft het gebruik van de laptop ook impact op de levensduur van de batterij. Wanneer je vaak intensief aan het gamen bent op de laptop kan dit de levensduur van de batterij verkorten. Maar ook door gebruik van zware software, zoals videobewerkingssoftware. Een gemiddelde levensduur is dus niet precies vast te stellen, wel is het normaal wanneer een laptop batterij in ieder geval ongeveer 2 jaar meegaat.

Veilig jouw laptop batterij laten vervangen? Neem gerust contact met ons op!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.