Laptop Sneller Maken met SSD

laptop sneller maken

Laptop Sneller Maken met SSD

Het is een vraag die wij vaak krijgen, en die veel mensen zich in het algemeen afvragen. Je kunt op een aantal manieren een laptop sneller maken, zo kun je het geheugen uitbreiden, hem flink op laten schonen of niet alle programma’s laten opstarten wanneer je de laptop opstart. Voor direct merkbare snelheid raden wij jou aan om gebruik te gaan maken van een SSD! SSD staat voor “Solid State Drive” of “Solid State Disk”. Om het simpel te houden, het is een schijf die werkt zonder bewegende onderdelen. De schijf is slimmer dan een Harde Schijf die kort geleden nog de standaard was. Hij onthoud namelijk welke programma’s jij vaak gebruikt en daardoor zijn de laadtijden laag.

Aanschaf

Op dit moment zit er nog een vrij groot prijs verschil tussen een SSD en een HDD. Je betaalt meer voor minder opslag, maar wij raden het je zeker aan! Dit bericht type ik op een laptop met een SSD van 128GB. Veel bestanden bewaar ik op mijn externe 1TB HDD, op die manier blijft mijn opslag groot en heb ik altijd een back-up van mijn bestanden. Een laptop met SSD en Windows 10 is binnen ongeveer 15 seconde opgestart en klaar voor gebruik. Ik heb zelfs meegemaakt dat klanten het te snel vonden, maar nu spreek ik wel over een kleine 5%.

Conclusie

Een laptop sneller maken gaat zeker lukken met een SSD! Wij raden wel aan om over te stappen naar een nieuwe laptop wanneer je besluit voor een SSD te gaan. Een wat oudere laptop kan hardware bevatten die niet goed overweg kan met een SSD. Besluit je wel om een SSD te bouwen in je huidige laptop, kijk dan goed welke hardware je al in je laptop hebt zitten en schakel advies of hulp in van een IT professional.

Aanschaf

Wil jij een SSD of laptop met SSD? Neem dan even contact met ons op. 0681670809

laptop sneller maken

 

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.