Thuisnetwerk Aanleggen

thuisnetwerk aanleggen

Thuisnetwerk Aanleggen met de Juiste Apparatuur?

Een thuisnetwerk aanleggen is niet voor iedereen weggelegd, hoe zit het met de veiligheid? Welke apparatuur heb ik nodig om aan mijn eisen te voldoen? In dit artikel leggen wij het in het kort uit. Althans, het is maar wat je kort noemt!

Thuisnetwerk Configureren in Franeker

Afgelopen zaterdag waren wij in Franeker voor het configureren van een thuisnetwerk. De desbetreffende persoon wou graag een ruime WiFi dekking en een goed beveiligd netwerk die hij kon opdelen in een netwerk voor gasten en hemzelf. Daarnaast moest hij vanaf zijn werk veilig kunnen inloggen via een VPN verbinding. Daar had hij met zijn huidige thuisnetwerk nogal wat problemen mee. Ons advies was een UniFi netwerk, UniFi levert degelijke apparatuur die geschikt is voor thuisnetwerken en kleine bedrijfsnetwerken. De desbetreffende persoon ging akkoord met onze offerte en had zelfs nog wat extra UniFi apparatuur aangeschaft.

De Apparatuur

In dit geval werd er gebruikt gemaakt van 3 Switches met Poe ondersteuning. Poe staat voor Power of Ethernet en dat was in dit geval nodig om de 2 access points te voorzien van stroom. De stroom gaat dan via het poortje van de access point door de netwerkkabel heen. Daarnaast was er een Gateway nodig voor een veilige verbinding van de VPN. Met de aangeschafte Cloud Key werd het configureren nog een stukje gemakkelijker. Het thuisnetwerk aanleggen had de persoon zelf al gedaan met de door ons aangeleverde netwerk plattegrond. Dit is niet gebruikelijk omdat wij het aanleggen ook voor jou kunnen doen, maar in dit geval scheelde het ons werk en was het erg goed gedaan.

thuisnetwerk aanleggen

*in de meterkast voor het configureren van het UniFi Netwerk

Het was belangrijk dat een aantal apparaten een zo optimaal mogelijke verbinding hadden, daarom hebben wij 3 switches geadviseerd zodat onder en boven deze apparatuur bekabeld aangesloten kon worden. Het gebruiken van een kabel is altijd beter dan gebruik maken van WiFi, omdat WiFi door externe factoren gemakkelijk voor data verlies kan zorgen. Denk aan beton, straling van telefoon en andere WiFi Netwerken in de buurt. De aangeschafte Gateway ging als Router figureren en zorgt dankzij de ingebouwde firewall voor een veilige VPN Connectie. Met de Cloud Key kun je het gehele netwerk monitoren. Dit kun je overal doen met de handige app op je telefoon of laptop. Dit zorgde er ook voor dat wij het netwerk gemakkelijker konden configureren.

Apparatuur van Één Merk

Wanneer je een thuisnetwerk aanleggen wilt adviseren wij altijd om apparatuur van één merk te gebruiken. Dan kunnen er nooit communicatie problemen ontstaan tussen apparaten vanwege verschillende soorten firmware. Firmware is software op de apparatuur die onder andere wordt gebruikt voor communicatie.

Wil jij nu ook een veilig en goed thuisnetwerk?

Neem dan gerust contact met ons op, stuur je ideeën op via e-mail naar info@ictsn.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.