Tweestapsverificatie voor Veilig Internetten?

tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie voor Veilig Internetten?

Weet jij wat tweestapsverificatie is? Tegenwoordig hebben de meeste van ons een online account, denk aan Facebook, Instagram en je e-mailaccounts. Maar vergeet ook niet de accounts waar je online aankopen mee doet, zoals kleding en elektronica. Een tijdje geleden is er een grote datalek geweest waardoor er gigantisch veel wachtwoorden op straat zijn komen te liggen. Denk aan wachtwoorden van bijvoorbeeld G-mail en Outlook. Via de website https://haveibeenpwned.com/ kun je controleren of ook de wachtwoorden van jouw e-mailadressen op straat liggen. Je kunt nu denken “maar ik heb niets geks gemerkt, dus ik zal wel niet op die lijst staan”. Let op! Die gedachte is fout! De accountgegevens die zijn gelekt kunnen worden aangeboden op het deep web. Als jouw gegevens nog niet verkocht zijn, zal je ook niets merken.

Haveibeenpwned geeft aan dat mijn Data is Gelekt

Via de website https://haveibeenpwned.com/ zie ik dat mijn dat is gelekt, wat nu!? Je kunt het simpel oplossen door de wachtwoorden van je e-mailadres te veranderen, dit is natuurlijk stap één! Maar verander ook de wachtwoorden van al je andere online accounts. Het kan zijn dat er wel iemand in jouw mailbox heeft lopen sneupen, op zoek naar accounts waar ze iets mee kunnen. Zoals webwinkel accounts waarmee ze misschien artikelen kunnen bestellen op rekening. Dit is natuurlijk rampzalig! Voor de kosten van iemand anders opdraaien! Je kunt datalekken voor zijn door tweestapsverificatie te gebruiken.

Wat is Tweestapsverificatie

Wanneer jij online bankieren van de ING gebruikt weet jij eigenlijk al wat tweestapsverificatie is. Wanneer je een betaling doet krijg je namelijk eerst een code via sms. Zo werkt het ook wanneer je tweestapsverificatie gaat gebruiken voor jouw e-mailadressen en social media accounts. Mocht jij dus het slachtoffer worden van een datalek dan ben jij extra veilig en zal je snel merken wanneer iemand gebruik probeert te maken van jouw online accounts. Er zijn verschillende gratis apps beschikbaar die tweestapsverificatie tokens kunnen uitgeven. Wanneer je tweestapsverificatie gaat instellen geeft het desbetreffende bedrijf wel aan welke apps dit zijn. Een voorbeeld van deze apps is Authenticator van Google, deze is te vinden in de store van jouw smartphone.

Hoe stel ik het in

Log in op het desbetreffende account en ga op zoek naar de beveiligingsinstellingen, volg nu de stappen en jouw account zal een stuk veiliger zijn! Heb jij hulp nodig bij het instellen van tweestapsverificatie? Neem dan gerust contact met ons op.

E-mail: info@ictsn.nl

Of Bel ons: 0681670809

Aanvraag doen via ons Aanvraagformulier.

https://ictsn.nl/ict-service-aanvraag/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.